VICTORIA INSTITUTION (COLLEGE).

78-B, APC ROAD, KOLKATA-9

PROGRAM SCHEDULE FOR ORIENTATION & INDUCTION SESSIONS-2024

FOR SEMESTER-I, 2024

(7th August, 2024)

DAY SESSION

<u>Time slot</u>	ORIENTATION SESSION INDUCTION SESSION	CONCLUDING SESSION
<u>11.30am-1.30pm</u>	<u>Time duration:</u> <u>2hours</u>	Students should leave the Hall : i.By giving their respective signature in the attendance sheets at the exit way of the Keshub Hall.
11.30-11.31am	Introduction by the compere: 1min	
11.32-11.42am	Welcome address by Principal madam: 10 mins	
11.43-11.48am	Speech by IQAC COORDINATOR: 5mins	
11.49-12.19pm	Introduction by the Departments of the respective slot: 30mins (1.5/2 mins max per Dept.)	
	Day Arts & Science: Sanskrit, Bengali, Urdu, English, Pol. Sc, Hist., Philo., Econ., Journ., Geography, Botany, Phy., Chem., Maths., Psycho., Zoology	
12.20-12.23pm	Speech on Admission related issues: Dr Suchandra Guha :3mins	
12.24-12.27pm	Speech by Anti- Ragging Cell: Dr.Arpita Mukherjee: 3mins	
12.28-12.34pm	Speech by Students Grievance Redressal Cell; Hostel: Dr. Debjani Das(Ghosh) : 6mins	
12.35-12.40pm	Speech by Career Counseling Cell : Smt. Suchhanda Ghosh: 5mins	
12.41-12.46pm	Speech on various clubs and it's functioning: Miss. Sananda Laha: 5mins	
12.47-12.51pm	Speech on Students' Credit Card and different Scholarships Schemes:	

	Dr. Priyobroto Roy: 4mins
12.52-12.56pm	Speech on Minority Scholarships : Dr. Farida Anwar: 4mins
12.57-1.01pm	Speech on NSS:Dr. Chitrita Bhowmick:4mins
1.02-1.06pm	Speech on NCC : Smt. Aditi Das (Journalism) & Smt. Jhuma Das: 4mins
1.07-1.12pm	Speech for OFFICE FUNCTIONING : Sri. Amit Basak: 5 mins
1.13-1.17pm	Speech on Add-on courses and Value Added Courses: Smt. Madhulina Das and Dr. Anuva Samanta: 4mins
1.18-1.28pm	Speech on NEP : Dr.Shinjini Dasgupta: 10mins
1.29-1.30pm	Concluding speech by Compere:2mins